KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ, MACUNU VE ÖZÜ
Keçiboynuzu nam-ı diğer Harnup. Akdeniz ve Güney Egenin sahil kesimlerinde çokça yetişen antioksidan özelliğiyle öne çıkan harika bir ürün. Yiyecek endüstrisinde birçok alanda yan ürün olarak kullanılmaktadır. Bizlerde bu doğal lezzete hak ettiği başrolü veriyor, usta ellerde damak zevkinize hitap edecek şekillerde yorumlayarak sizlere sunuyoruz.
Keçiboynuzunun faydaları
- Bağışıklığı destekler. Astım, bronşit, grip, nezle gibi hastalıklara karşı savaşır.
- Akciğer dostudur. Öksürüğü giderir ve Balgam söktürücü özelliği vardır.
- Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir, şişkinliği giderir, bağırsakları temizler.
- Sodyum ve potasyumun yüksek miktarda bulunması nedeniyle Karaciğere çok faydası vardır.
- Kansere yakalanma oranını büyük oranda düşürür.
- Kalsiyum içeriğinin zengin olmasından dolayı kemikleri güçlendirir.
- Kalp sağlığına iyi gelir, kanı temizler, çarpıntıları ve kalp krizlerini önler.
- Çeşitli alerjik hastalıklara karşı engelleyici ve tedavi edici özelliği vardır.